Telefon
Lu - Vi
9:00 - 19:00

0765-425-861

media

Omul poate supraviețui fără mâncare până la 40 de zile. Fără apă, însă, după trei zile organismul cedează. Apa filtrată este cea mai bună băutură, lipsită de calorii şi este cea mai bună recomandare pentru hidratarea copiilor și adulților. Aceasta asigură conţinutul substanțelor necesare organismului, fără să producă dezechilibre la nivel digestiv, cardiac, renal etc.

Multă lume este sceptică față de apa de la robinet care vine din rețeaua publică de alimentare și preferă să cumpere apă îmbuteliată. În acest articol vom discuta despre ce e mai bine să bem și vom dezbate anumite stereotipuri legate de apa de la robinet.

Așadar, știi bine cât de importantă este apa pentru sănătate și, pentru ca să îți asiguri organismul cu elementele de care are nevoie, apa pe care o bei trebuie să fie proaspătă și curată. Apa din reţelele publice este distribuită în stare potabilă. Ce se întâmplă însă cu ea atunci când ajunge în robinetele noastre cu miros specific de clor și, uneori, culoare? Problema este în conductele de distribuție care sunt inadecvate pentru transportul apei în starea ei pură. Calea apei parcursă de la stațiile de epurare până la robinetele noastre face ca apa să își schimbe gustul, mirosul și proprietățile.

Este apa îmbuteliată mai sănătoasă și mai pură?

Mulți preferă să se hidrateze cu apa plată sau minerală îmbuteliată, preferând să care baxuri întregi de la magazin spre casă. De ce? Lumea motivează că această apă este mai de încredere, mai sănătoasă și este lipsită de compuși chimici și mirosuri.

Trebuie să știi, însă, că apa îmbuteliată își pierde calitatea de la câteva ore de îmbuteliere. Cu alte cuvinte, după 24 ore apa îmbuteliată își pierde alcalinitatea, puritatea și ionii negativi. S-a demonstrat faptul că antioxidanții din apă se păstrează doar 24 de ore de la îmbuteliere, iar alcalinitatea se pierde în câteva zile. Astfel, apa îmbuteliată rămâne cu doar câteva minerale inactive care nici măcar nu pot fi asimilate de organism și încarcă sistemul renal.

Un alt aspect al apei îmbuteliate este...plasticul! Poate nu știai, dar chimicalele provenite din materialul în care este ambalată apa sunt extrem de nocive și uneori cancerigene. Dacă ai observat, pe sticla în care este îmbuteliată apa este specificat materialul folosit la îmbuteliere. Informează-te despre aceste materiale și îți vei da seama la ce pericole te expui consumând apă îmbuteliată. Pe scurt, sticlele din plastic sunt produse din petrol. Astfel, tot ce este ambalat în plastic conține BPA, benzen, excito-toxină și alte substanțe cancerigene. Unicul material din plastic care Nu este nociv pentru sănătate, este cel din care sunt confecționate biberoanele și alte lucruri pentru bebeluși. Și nu în ultimul rând, referindu-ne la mediul înconjurător: este incredibila cantitatea de compuși eliminați în atmosferă prin prelucrarea plasticului din care bem apă. Rezultatul îmbutelierii apei dăunează și aerului pe care îl respirăm.

Apa filtrată este soluția ideală!

Cine nu își dorește să bea apă proaspătă și sănătoasă? Nu este exclus faptul că apa de la robinet poate fi contaminată cu elemente nesigure pentru consumatori. Însă, folosind filtre de apă, putem reduce aceste elemente, obținând o apă pură, fără miros și gustoasă!

În prezent, există diferite modalități de purificare a apei, iar cele mai simple și mai accesibile sunt cănile filtrante – cele mai populare tehnologii de filtrare și purificare a apei de la robinet. Acestea sunt ușor achiziționabile și utilizabile și asigură întregii familii o apă curată și sigură pentru consum.

Vezi aici căni filtrante

Încă un avantaj al consumului de apă filtrată: te costă mult mai puțin decât apa din comerț! Conform unor sondaje, românii cheltuie lunar circa 450 RON pe apa îmbuteliată. O familie de 3 persoane, de exemplu, va cheltui anual o sumă de 7000 RON pentru baxurile de apă din magazine. Gândește-te acum că aceste cheltuieli se pot reduce substanțial, consumând apa filtrată de la robinet chiar la tine acasă, fără să mai cari sticle și să arunci bani în vânt. Cu alte cuvinte, poți alege să cheltui aproximativ 7 lei lunar pentru un sistem de filtrare a apei, asigurând sănătatea familiei tale și comoditatea de a avea apă filtrată, proaspătă, direct de la robinetul tău de acasă.

  • Jan 25, 2018
  • Comentarii: 0
Comentarii: 0

Nu sunt comentarii deocamdata

Lasă un comentariu

Completeaza campurile obligatorii*